Ett dimmigt Isola och en ondskefull mage

Sitter i köket hemma på Isola (Orust)
och blickar ut över dimhöljda åkrar.
Det doftar vår ute, men det är fuktigt kallt
sådär så att det riktigt tränger igenom kläderna
och kryper in under huden.

Men det blir nog varmare senare idag,
kanske kan få tagit en mysig skogspromenad
tillsammans med min lilla Kira sedan.
Blåsipporna har tydligen kikat fram uppe i bergen,
så det är vår i luften ändå,
trots att morgonkylan får en att misströsta.

Igår kväll hade jag något så djävulskt ont i magen,
den var öm och svullen som en jävla fotboll.
Och nej, det var inte "ätstörningsnojjesvullet"
utan den var verkligen svullen och stenhård.
Jag fungerar inte när min mate bråkar,
jag hatar den i vanliga fall, och när den gör ont
och svullnar ännu mer, så blir det nästintill outhärdligt....

Jag har inte riktigt lyckats klura ut vad det är som
gör att min mae svullnar så enormt,
för det måste vara något jag äter
som min mage inte riktit tycker om.
(Svårt som fan att lokalisera vad,
eftersom jag äter så jääääävla mycket nuförtiden.....)
Men jag misstänker skarpt att det är kolhydraterna
som är "boven i dramat".
Det är en hiskelig mängd kolhydrater som dom tycker
att man ska äta nere i Varberg.
Och av, enligt mig, helt fel sort....
Menmen. Man får väl stå ut,
sedan när jag är "färdig" nere i Varberg,
så kan jag ju välja lite mer själv
hur och vad jag skall äta.
Och hålla mig borta från "vita kolhydrater".
För det är ju allmänt känt,
även bland "friska" att våra kroppar inte mår bra av vitt mjöl,
vitt socker, raffinerade produkter osv.
Och framförallt inte om man har en s.k. "problem-mage".

Idag blir det nog en tripp till Göksäter tror jag,
kan behöva tröstshoppa lite!

-------------------------------------------------------

Åker tillbaka till Varberg imorgon någon gång,
så jag får inte glömma bort att ringa ner och säga det.
Jag och min behandlare kom överenns om att jag skulle
känna på hur det kändes att vara hemma,
och om det kändes bra, så kunde jag stanna tills söndag.
Men hon skrev ändå in "lördag middag"
som planera komma-tillbaka-dag.
Ska även prata med min behandlare på måndag
om att jag MÅSTE få någon form av papper med måltidsförslag,
framförallt mellanmål/frukost/kvällsmat.
För det är ingen ordning på de olika måltiden alls nere i Varberg,
nästan olika saker varje dag.
Frukosten är någorlunda "under kontroll" för min del,
men mellanmål och kvällsmat har jag inte funnit någon trygghet
vad gäller variationen där nere.
Ibland ska det vara en hård macka, ibland en mjuk
i kombination med youghurt/gröt/fil osv.
Jag hittar ingen bra struktur på det,
och i torsdags skedde det som för min del inte får ske;
det blev fel.
Vilket jag inte insåg förrän jag ätit upp min kvällsmat,
fil, flingor och en liten smörgås.
Det skulle egentligen varit fil och flingor enbart,
eller fil och smörgås enbart.
Så det blev för mycket.
Även om det inte var jättemycket "för mycket"
så ställer det ändå till det något oerhört i min hjärna.
Tänker genast i banor som "Då får jag äta lite mindre imorrn"
eller "Då får jag ta en låååång promenad imorrn"
Vilket inte är så bra. Men men. Det löser sig väl med tiden,
men som sagt, jag måste ha någon form av instruktionspapper,
som jag kan luta mig mot när jag blir osäker.........

Postat av: L

Fina, fina Ceca du är så duktig. Ses vi den 5:e?



Massa kramar

2012-03-24 @ 15:52:57
URL: http://couldusesomepatience.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag vet att de som har känsliga magar kan ha svårt får både för mkt fullkorn men även för mkt vitt, men hur gjorde de för i tiden? Och i tex Italien äter de väl inte gärna fullkornspasta?

2012-03-26 @ 00:22:13


Just DIN kommentar är värdefull för mej! ♥


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Förbjud pälsfarmerna - skriv på namninsamlingen! Djur är INTE kläder!!